“Ik ben een man van de woningen, een echte woningmakelaar”, zegt Marc Honnef JRS makelaar vooral werkzaam vanuit het kantoor in Bloemendaal. “Mijn vader handelde in vastgoed. Hij deed het vanuit gevoel, maakte zijn berekeningen bij wijze van spreken op de achterkant van zijn sigarendoosje. Ik ben meer een type van de ratio, wilde meer kennis vergaren, volgde daarom diverse opleidingen om NVM-makelaar te worden.”

Het belichten van de rationele kant van een transactie, zorgen dat de cliënt niet op emotionele gronden een beslissing neemt, het zijn voor Marc Honnef de krenten in de pap als hij de meerwaarde van zijn werk vertelt. “Er komt veel bij kijken. Het sluiten van een transactie in combinatie met de menselijke kant van de zaak, de spanning, de gevoelens, dat alles zorgt voor een extra uitdaging. Makelaar is een schoolvoorbeeld van een dienstverlenend beroep. Ik probeer altijd het maximale voor mijn cliënt uit het vuur te slepen. Waarbij ik soms droombeelden moet aanpassen, de cliënt op de andere kant van de medaille wijs, zowel in positieve als negatieve zin.

Ik vind het geweldig dat proces sturing te geven. JRS staat voor kwaliteit, kennis, kunde, een groot netwerk, snelheid en niet onbelangrijk een luisterend oor. Want het begint altijd bij goed weten en inschatten wat je cliënt wenst.”