Jan den Rooijen is al meer dan 20 jaar als makelaar werkzaam in de regio Midden- en Zuid Kennemerland. Hij groeide er op, ging er naar school en sportte er. Bovendien stond hij aan de wieg van de regionale omroep. Hij weet daarom als geen ander de plus- en minpunten van deze regio.

“Kennis van regionale zaken is zeer belangrijk. Waar staan de scholen, waar zijn de winkels, hoe is de buurt bekend, is er veel verkeer in een bepaalde straat, noem maar op. Weten welke segmenten een buurt of stad heeft, hoe het is opgebouwd, dat geldt vooral voor bestaande bouw.”

Jan den Rooijen zag hoe deze regio zich ontwikkelde. “Het wordt hier steeds Bourgondischer. Mensen in het westen willen genieten en in een mooie woonomgeving wonen. Neem bijvoorbeeld de woonkeuken. Tien jaar geleden was dat een onbelangrijk item bij de aankoop van een woning, tegenwoordig staat het hoog op de prioriteitenlijst. De woonkeuken vormt het hart van het huis, zoals de zitkamer dat vroeger was.”

Kwaliteit, degelijkheid en persoonlijke aandacht vormen voor Jan den Rooijen en dus JRS Heemstede drie belangrijke pijlers in de dienstverlening. “Kijk maar op de reviews van JRS Heemstede op Funda. Heel vaak wordt er de persoonlijke aandacht als pluspunt genoemd. Daar ben ik best trots op.”