Landgoed Wickevoort dankt zijn naam aan de Heemsteedse familie Van Wickevoort Crommelin, bewoners van de Cruquiusboerderij in de negentiende eeuw.

Hendrik van Wickevoort Crommelin (1832-1901) woonde in Heemstede op buitenplaats Berkenrode. Niet lang na de drooglegging van Haarlemmermeer exploiteerde hij de Cruquiusboerderij. Deze groeide uit tot een prachtige herenboerderij met een woonhuis, een grote paardenstal, een ronde koestal (naar Amerikaans voorbeeld) en opstallen voor tuigkamers, wagens en een smidse. In de paardenstal stond jarenlang een fokhengst van wereldfaam met de naam Pullaway (1876-1898).

Vanuit deze historie zijn een aantal straatnamen van Landgoed Wickevoort gebaseerd op bekende paardenrassen.

De bewoners van woonveld Hagen komen te wonen aan de Holsteinerlaan.

De Holsteiner is een Duits paardenras dat van oorsprong gefokt werd in Sleeswijk-Holstein. Het ras heeft een lange geschiedenis. In de 17e eeuw werd de Holsteiner voornamelijk gebruikt als koetspaard.

Bron: Wikipedia
Bron: Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de woningen die gerealiseerd gaan worden op Landgoed Wickevoort? Schrijf je dan nu in als belangstellende via deze link!

Voor meer informatie kijk op de website van Landgoed Wickevoort of neem contact op voor meer informatie met JRS makelaars Haarlem via telefoonnummer 023-5319540 of mail naar haarlem@jrsmakelaars.nl.