Update verkoop Egelantier : 

Binnenkort biedt de gemeente opnieuw het neoklassieke gebouw de Egelantier aan de Gasthuisvest te koop aan. De Egelantier is tot voor kort in gebruik geweest als cultureel centrum voor de stad Haarlem. Op dit moment is er sprake van leegstandshuur.

Uitgangspunten

De gemeente wil dat de Egelantier ontwikkeld wordt tot een hotel. De Egelantier leent zich hier goed voor vanwege de centrale locatie in de binnenstad en de ligging ten opzichte van musea. Daarnaast wil de gemeente dat er enkele stadswoningen voor starters, jongeren en ouderen op het terrein van de Egelantier worden gebouwd. Het is ook mogelijk om culturele en maatschappelijke voorzieningen te huisvesten in de Egelantier.

 

Verkoop procedure met tijdsplanning

Medio februari/maart 2019
Selectie- en gunningsleidraad, verkoopdossier en Concept koopovereenkomst gereed

Medio april/mei 2019
Start inschrijvingsfase TenderNed

Medio juli/augustus 2019
Selectiebesluit

Medio december 2019
Gunningsbesluit

Medio januari 2020
Ondertekening koopovereenkomst en notarieel transport

Voor meer inhoudelijke informatie kan je terecht bij Patrick Rippens  023-5319540 of kijk op www.haarlem.nl/egelantier-centrum

 

 

Al enige jaren is JRS makelaars geselecteerd door de gemeente Haarlem als partner de verkoop van een deel van de gemeentelijke vastgoedportefeuille in goede banen te leiden.
De gemeente heeft een omvangrijke vastgoedportefeuille met een zeer divers aanbod van onder andere kantoorgebouwen, woningen, speeltuingebouwen maar ook fietsenstallingen en garageboxen.

In samenwerking met de gemeente en partners is het verkoopplan opgesteld de geselecteerde objecten gefaseerd te verkopen. Deze unieke objecten worden door middel van een openbare verkoop geleidelijk aangeboden op de markt.

Hou de JRS-website in de gaten voor de laatste ontwikkelingen over de verkoop van deze unieke vastgoedobjecten in Haarlem. Ook is het mogelijk je aan te melden om altijd als eerste op de hoogte gehouden te worden. Geïnteresseerd? Stuur dan je gegevens naar haarlem@jrsmakelaars.nl onder vermelding interesse gemeentelijk vastgoed.

Meer weten?

Neem contact op met Patrick Rippens

Patrick Rippens Makelaar ARMT T. 023 - 531 95 40

Neem contact op

JRS Bedrijfsmakelaars

T. 023 528 88 88
E. info@jrsbedrijfsmakelaars.nl